Onze Ballonnen

Onze ballonnen

Onze ballonnen zijn gemaakt van Qualatex. Deze ballonnen zijn een stuk sterker dan reguliere ballonnen. Wij maken gebruik van 100% natuurlijke latex en daardoor zijn de ballonnen volledig biologisch afbreekbaar. Ze kunnen worden gevuld middels een ballonnenpomp, fietspomp, een compressor of met helium (verkrijgbaar bij de meeste feestwinkels) De kleinere ballonnen kunnen uiteraard ook gewoon met de mond opgeblazen worden. Alle ballonnen worden netjes verpakt en niet opgeblazen verzonden.
 

Helium

Helium ballonnen kunnen het beste dezelfde dag van gebruik gevuld worden. Kleinere ballonnen zullen ongeveer een dag hoog blijven, XL en XXL drie tot vier dagen en zullen daarna langzaam zakken. Om de zweeftijd te verlengen kun je eventueel "highfloat" toevoegen. Highfloat is verkrijgbaar bij de betere feestwinkel en zorgt ervoor dat de helium minder snel uit je ballon kan ontsnappen. Zowel helium als highfloat is volledig veilig en onbrandbaar! Een regulier heliumtankje vult gemiddeld 50 ballonnen van 30 cm en kan ongeveer 2 XL ballonnen of ruim 1 XXL ballon vullen. Bij de XXL en XL raden wij je aan om voor de zekerheid 2 tankjes te bestellen. TIP: Helium is schaars en daardoor redelijk prijzig! Door visdraad met plakband aan het plafond en aan de bovenkant van de ballon te bevestigen, creëer je het zelfde effect en lijkt de ballon te zweven.
 

Tip voor het opblazen van XL en XXL ballonnen:

Om ongeveer de juiste maat te krijgen en niet te overvullen, kun je de afstand tussen 2 stoelen uitmeten: ongeveer 75 cm voor de XL of ongeveer 85 cm voor de XXL. Vul de ballon tot je beide stoelen raakt, dan weet je dat je het juiste formaat hebt bereikt.
 

Confetti-balonnen

Om de confetti tegen de binnenkant te laten plakken heeft de ballon een statische lading nodig. (Het zelfde effect dat gebeurd als je een ballon lans je haar haalt.) De ballon krijgt alleen een statische lading als je hem gewoon met lucht vult. Vul je hem met helium dan zal de confetti een mooi laagje onderin de ballon vormen. Ook mooi, maar ander effect.
 

WAARSCHUWING!

Ballonnen zijn geen speelgoed! Laat heel jonge kinderen nooit alleen met ballonnen, een ballon kan knappen en in dit geval kunnen de kleine delen zorgen voor verstikkingsgevaar.