Hoe maak je vriendschapsarmbanden – Crafts by Amanda

Kinderen kunnen deze vriendschapsarmbanden in hun favoriete kleuren maken om te delen met vrienden! Er is niets zoeter dan een teken van vriendschap om jarenlang te bewaren.

Waarom we van dit project houden

Traditionele armbanden worden vastgebonden terwijl de gever een wens doet voor haar vriendin. Zodra de armband er uiteindelijk af valt, wordt gezegd dat de wens zal uitkomen. Ook al is de onze gemaakt met een knoopsluiting, ik zou toch een wens doen als ik een armband aan een vriend geef. Dat is waar vriendschap over gaat!

klein meisje knoopt een vriendschapsarmband om de pols van een ander meisje

Bij vriendschapsarmbanden draait alles om patronen. Dit diagonale snoepstreeppatroon is geweldig voor beginners. Je werkt in een patroon van 2 knopen per streng terwijl je een diagonaal geweven patroon maakt.

Als je deze armband cadeau geeft, combineer hem dan met een schattig gepersonaliseerd gesjabloneerd frame met een foto van jou en je vriend(in)!

verschillende vriendschapsarmbanden op tafel

Knutselbenodigdheden die je nodig hebt:

benodigdheden voor vriendschapsarmbanden en de handen van een meisje samengevouwen

Ambachtelijke informatie:

 • Leeftijdsniveau: 10 jaar oud
 • Knoeifactor: Minimaal
 • Tijd om te voltooien: 1 uur
 • Kostenraming: 50-99 cent per armband
klein meisje dat een vriendschapsarmband draagt ​​en een vredesteken maakt

Knutseltips:

 • Het is gemakkelijker om aan een tafel te werken. Laat het uiteinde van de lus ongeveer op armlengte op de tafel plakken en laat de floss recht voor je van de tafel hangen.
 • Als u even wilt stoppen met knopen, maakt u de rij knopen af ​​en plakt u de flosdraad helemaal links vast, los van de andere draden. Als u klaar bent om te beginnen, verwijdert u eenvoudig de tape en begint u een nieuwe rij knopen.
 • Als je armband begint te krullen, kun je hem “blokkeren” om hem plat te laten liggen. Wanneer je afgewerkte armband klaar is, plak je deze op een plat oppervlak. Zorg ervoor dat het mooi strak wordt getrokken. Spuit het met een goede hoeveelheid water en laat het zo drogen. Verwijder vervolgens de tape.

Hoe maak je Candy Stripe vriendschapsarmbanden:

Meet je pols: Gebruik het extra stuk floss om een ​​keer om je pols (of die van je vriend) te wikkelen. Neem floss van je pols, houd de plek vast waar de floss “aangesloten” is en knip die af. Dit is de geschatte lengte die je armband moet hebben.

Meet de flosdraad: De algemene regel is om stukken floss over de lengte tussen uw vingertoppen en schouder af te knippen. Houd het uiteinde van de floss in je vingers en strek je arm uit, doe dit 2x zodat je 1 lang stuk floss hebt, dubbele lengte van je vingers tot schouder. Doe dit voor alle 3 kleuren floss.

een lus borduurgaren
borduurgaren om de vinger gewikkeld
een knoop leggen met floss

Maak de lus voor knoopsluiting: Neem de 3 strengen floss samen en vouw ze dubbel. Maak een platte knoop bij de vouw, maak een kleine lus op de plek waar je de knoop legt. Dit wordt de lus voor je knoopsluiting.

borduurgaren op tafel geplakt

Tape het uiteinde van de lus vast aan de tafel.

Schik uw 6 strengen floss in de volgorde die u wilt. De streng helemaal aan de linkerkant is degene die de eerste rij zal maken. Je knoopt het om alle andere flosdraad.

Let op: Als je 2 dezelfde kleuren naast elkaar hebt, heb je een bredere band van die kleur in je armband.

Maak de knopen: Deze armband maakt gebruik van de “voorwaartse knoop” die knopen van links naar rechts creëert, precies zoals we lezen.

strengen borduurgaren
handen bewegende borduurgaren

1. Neem de eerste streng aan de linkerkant, vorm deze in een nummer 4 met de 2e streng ernaast als de rechte lijn van de “4”. Zorg ervoor dat de eerste streng over de tweede streng gaat en dan erachter, zoals op de foto. Het is belangrijk dat de eerste streng altijd OVER de tweede streng gaat, dit geeft het de juiste look.

flosdraad omhoog schuiven
borduurgaren naar de top van de knoop trekken

2. Houd nu de tweede streng strak en trek de eerste streng omhoog en in de lus. Trek tot je weerstand ontmoet, maar niet harder! Hierdoor ontstaat er een kleine knoop op de tweede streng.
3. Maak nog een knoop door de eerste draad weer om de tweede draad te knopen – door stap 1-2 te herhalen.
4. Ga verder naar rechts en gebruik de eerste draad om twee knopen te maken op elke draad floss/garen in de armband.

flosdraad omhoog schuiven
niet van flosdraad
een armband maken

5. Als je helemaal naar rechts hebt geknoopt en de laatste draad floss/garen hebt bereikt, begin je opnieuw met de eerste draad aan de linkerkant. Zorg ervoor dat je TWEE knopen maakt op elke streng.

een vriendschapsarmband weven
flosdraad langs de armband schuiven
demonstreren hoe je een vriendschapsarmband maakt
diagonaal vriendschapsarmbandpatroon
vriendschap armband

6. Blijf knopen totdat je de juiste maat voor je pols hebt. U kunt dit controleren door het stuk floss dat u heeft gebruikt om uw pols te meten, op één lijn te brengen.

borduurgaren geregen door knoopsgaten
de borduurgaren in een knoop leggen
de uiteinden van het touw afknippen met een schaar
lusknop door borduurgarenlus

Voeg de knop toe: Als de knopen klaar zijn, neem je de knoop en schuif je 3 draden flosdraad in het ene gaatje en 3 flosdraadjes in het andere gaatje. Let op: het kan nodig zijn om de uiteinden van de 3 draden samen te rollen om ze door het knoopsgat te laten glijden. Bind de 2 strengdelen samen in een strakke platte knoop. Knip losse floss af.

De armband is klaar! Wikkel de armband om je pols en schuif de knoop door de lus om hem vast te zetten.

twee meisjes houden elkaars hand vast en dragen de vriendschapsarmbanden die ze hebben gemaakt

Vriendschapsarmbanden zijn afkomstig uit Guatemala en vonden in de jaren 70 hun weg naar de Verenigde Staten. Vriendschapsarmbanden zijn een vorm van macramé omdat de geweven patronen worden gemaakt door knopen. Het is traditioneel om een ​​armband te maken en aan een vriend te geven als teken van langdurige vriendschap.

Meer ideeën voor het maken van armbanden

meerdere vriendschapsarmbanden op tafel

Project afdrukken

Vriendschapsarmbanden

Bekijk hoe je je eigen vriendschapsarmbanden kunt maken om te delen met vrienden! Maak ze samen in kleuren naar keuze met behulp van ons gratis instructiepatroon.

Tijd maken1 hr

Totale tijd1 hr

Leeftijdsgroep: Knutselen voor kinderen

Project type: Ambachten

Benodigdheden

Knutselbenodigdheden die je nodig hebt

 • Naaigaren in 3 verschillende kleuren
 • Schaar
 • Plakband
 • Knop
 • Extra stuk floss ca. 12”

instructies:

Hoe maak je een Candy Stripe Friendship Bracelet:

Meet je pols

 • Gebruik het extra stuk floss om een ​​keer om je pols (of die van je vriend) te wikkelen. Neem floss van je pols, houd de plek vast waar de floss “aangesloten” is en knip die af. Dit is de geschatte lengte die je armband moet hebben.

Meet de floss

 • De algemene regel is om stukken floss over de lengte tussen uw vingertoppen en schouder af te knippen. Houd het uiteinde van de floss in je vingers en strek je arm uit, doe dit 2x zodat je 1 lang stuk floss hebt, dubbele lengte van je vingers tot schouder. Doe dit voor alle 3 kleuren floss.

Maak de lus voor knoopsluiting

Maak de knopen

 • Deze armband maakt gebruik van de “voorwaartse knoop” die knopen van links naar rechts creëert, precies zoals we lezen.Neem de eerste streng aan de linkerkant, vorm deze in een nummer 4 met de 2e streng ernaast als de rechte lijn van de “4”. Zorg ervoor dat de eerste streng over de tweede streng gaat en dan erachter, zoals op de foto. Het is belangrijk dat de eerste streng altijd OVER de tweede streng gaat, dit geeft het de juiste look.
 • Houd nu de tweede streng strak en trek de eerste streng omhoog en in de lus. Trek tot je weerstand ontmoet, maar niet harder! Hierdoor ontstaat er een kleine knoop op de tweede streng.

 • Maak nog een knoop door de eerste draad weer om de tweede draad te knopen – door stap 1-2 te herhalen.

 • Ga verder naar rechts en gebruik de eerste draad om twee knopen te maken op elke draad floss in de armband.

 • Zodra je helemaal naar rechts hebt geknoopt en de laatste draad floss/garen hebt bereikt, begin je opnieuw met de eerste draad aan de linkerkant. Zorg ervoor dat je TWEE knopen maakt op elke streng.

 • Blijf knopen totdat je de juiste maat voor je pols hebt. U kunt dit controleren door het stuk floss dat u heeft gebruikt om uw pols te meten, op één lijn te brengen.

Voeg de knop toe

 • Als de knopen klaar zijn, neem je de knoop en schuif je 3 draden flosdraad in het ene gaatje en 3 flosdraadjes in het andere gaatje. Let op: het kan nodig zijn om de uiteinden van de 3 draden samen te rollen om ze door het knoopsgat te laten glijden. Bind de 2 strengdelen samen in een strakke platte knoop. Knip losse floss af.

 • De armband is klaar! Wikkel de armband om je pols en schuif de knoop door de lus om hem vast te zetten.

Tips en veelgestelde vragen van experts

 • Het is gemakkelijker om aan een tafel te werken. Laat het uiteinde van de lus ongeveer op armlengte op de tafel plakken en laat de floss recht voor je van de tafel hangen.
 • Als u even wilt stoppen met knopen, maakt u de rij knopen af ​​en plakt u de flosdraad helemaal links vast, los van de andere draden. Als u klaar bent om te beginnen, verwijdert u eenvoudig de tape en begint u een nieuwe rij knopen.
 • Als je armband begint te krullen, kun je hem “blokkeren” om hem plat te laten liggen. Wanneer je afgewerkte armband klaar is, plak je deze op een plat oppervlak. Zorg ervoor dat het mooi strak wordt getrokken. Spuit het met een goede hoeveelheid water en laat het zo drogen. Verwijder vervolgens de tape.
Laatste berichten door Ann Kollegger (alles zien)

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Thecherryontop
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart