Hoe maak je speeldeeg

We kunnen je laten zien hoe je met slechts 6 ingrediënten en 10 minuten van je tijd speeltdeeg maakt. Het is een snelle en gemakkelijke tutorial waarmee je in een mum van tijd op weg bent om te rollen, stampen, knijpen en knijpen.

stapel zelfgemaakte play-deeg

Waarom we van dit project houden

Speeldeeg maken is heel eenvoudig, maar opent een wereld van fantasierijk zintuiglijk spel voor kinderen. Je kunt de intensiteit van je kleuren veranderen door simpelweg meer of minder kleurstof toe te voegen, zie ons paasdeeg voor inspiratie op lichtere pastelkleuren.

verschillende kleuren doe-het-zelf-speeldeeg

Nuttige projectinformatie:

 • Leeftijdsniveau: 6 jaar en ouder
 • Knoeifactor: gemiddeld
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Tijd om te voltooien: minder dan 10 minuten
 • Kostenraming: minder dan $5,00

Knutselbenodigdheden die je nodig hebt

benodigdheden voor het maken van deeg

Bekijk de volledige lijst met benodigdheden en aanwijzingen in de afdrukbare versie aan het einde van dit bericht.

Hoe maak je speeldeeg

Deze stapsgewijze foto’s en instructies zijn hier om u te helpen visualiseren hoe u dit project kunt maken. Scroll naar beneden om de instructies eenvoudig af te drukken!

 1. Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en meng goed.speel deeg droge ingrediënten in een kom
 2. Voeg je water en kleurstof toe aan een kleine kom en meng het door elkaar. Om een ​​mooie gedurfde kleur te krijgen, gebruik je ongeveer 5 druppels kleurstof voor levensmiddelen, en voeg je meer toe naar eigen inzicht totdat je de gewenste intensiteit hebt bereikt. Voeg dan je plantaardige olie toe en roer.plantaardige olie, water en kleurstof gemengd in een kom
 3. Voeg eerst de natte ingrediënten toe aan de pan.natte ingrediënten voor deeg in steelpan
 4. Voeg vervolgens droge ingrediënten toe aan de pan en meng goed door elkaar.deeg deeg ingrediënten in een panrood play dough roeren in een steelpan
 5. Verwarm de pan op laag tot middelhoog vuur. Blijf roeren terwijl de pan op het vuur staat, zodat hij niet aan de bodem blijft plakken. Je wilt dat het deeg zo dik wordt dat het een vorm kan vormen, je weet dat het gaar is als het niet meer nat is.speel deeg op een houten lepel in een pan
 6. Haal van het vuur en laat afkoelen. Kneed je deeg na afkoeling tot het zacht is. Je kunt een paar druppels water of olie toevoegen als het deeg niet zacht lijkt te worden.rood deeg knedendeeg kneden

Tips voor het maken van experts

 • Er zijn veel leuke toevoegingen voor het spelen van deeg. Schuimballen, geuren, schitteren, of confetti zijn geweldige opties. Dit speel deeg tool kit is geweldig voor snijden, vormen, rollen en vormen!
 • Hoe meer je met het deeg speelt, hoe droger het wordt. Als het te veel uitdroogt, probeer dan een druppel of twee water toe te voegen en kneed met je handen. Evenzo kun je in plaats van water een druppel groente- of kokosolie gebruiken om je speeldeeg weer zacht te maken.
 • Bewaar je play-deeg in een luchtdichte verpakking. Om te voorkomen dat het eerder uitdroogt, wikkelt u het deeg in plasticfolie of sluit u het in een plastic zak die is afgeplat om de lucht te verwijderen voordat u het in een container opbergt.
 • De cream of tartar is het geheime ingrediënt in play dough dat het zacht houdt. Samen met het zout helpt het ook om je deeg te bewaren.
jongen die koekjesvormpjes gebruikt op deeg

Speeldeeg is een leuk project om aan te pakken dat minimale ingrediënten vereist, maar biedt talloze uren entertainment voor kinderen. Pak een paar koekjesvormpjes om schattige vormen te maken of geniet ervan zoals het is door het te rollen, te knijpen en te vormen.

Ik hou ervan om mijn projecten te maken en met jou te delen! Ik weet dat het moeilijk is om te onthouden om terug te komen en te zoeken, dus ik heb het je gemakkelijk gemaakt met mijn wekelijkse nieuwsbrief! Je kunt je gratis abonneren en ik stuur je elke week leuke knutselwerkjes en heerlijke recepten rechtstreeks naar je e-mail.

Meer slijm-, deeg- en kleiprojecten

stapel kleurrijk zelfgemaakt deeg

Project afdrukken

Hoe maak je speeldeeg

Speeldeeg is een leuk project om aan te pakken dat minimale ingrediënten vereist, maar biedt talloze uren entertainment voor kinderen. Pak een paar koekjesvormpjes om schattige vormen te maken of geniet ervan zoals het is door het te rollen, te knijpen en te vormen.

Voorbereidingstijd5 minuten

Tijd maken5 minuten

Totale tijd10 minuten

Maakt: 1 partij deeg

Benodigdheden

 • 1 beker meel
 • 2 theelepel room van tartaar
 • 1/2 beker zout
 • 1 beker water
 • 5 druppels kleurstof voor levensmiddelen minder of meer voor de gewenste intensiteit.
 • 1 Eetlepel plantaardige olie

Ambachtelijke gereedschappen

 • Pan

 • Middelgrote mengkom

instructies:

 • Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en meng goed.

 • Voeg je water en kleurstof toe aan een kleine kom en meng het door elkaar. Om een ​​gedurfde kleur te krijgen, gebruikt u ongeveer 5 druppels voedselkleuring, en voegt u meer toe naar eigen inzicht totdat u de gewenste intensiteit hebt bereikt. Voeg dan je plantaardige olie toe en roer.

 • Voeg eerst de natte ingrediënten toe aan de pan.

 • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe aan de pan en meng goed door elkaar.

 • Verwarm de pan op laag tot middelhoog vuur. Blijf roeren terwijl de pan op het vuur staat, zodat hij niet aan de bodem blijft plakken. Je wilt dat het deeg zo dik wordt dat het een vorm kan vormen, je weet dat het gaar is als het niet meer nat is.

 • Haal van het vuur en laat afkoelen. Kneed je deeg na afkoeling tot het zacht is. Je kunt een paar druppels water of olie toevoegen als het deeg niet zacht lijkt te worden.

Tips en veelgestelde vragen van experts

 • Met de hierboven genoemde ingrediënten maak je 1 batch deeg. Herhaal het proces voor meerdere kleuren.
 • Bewaar je play-deeg in een luchtdichte verpakking. Om te voorkomen dat het eerder uitdroogt, wikkelt u het deeg in plasticfolie of sluit u het in een plastic zak die is afgeplat om de lucht te verwijderen voordat u het in een container opbergt.
 • De cream of tartar is het geheime ingrediënt in play dough dat het zacht houdt. Samen met het zout helpt het ook om je deeg te bewaren.
Laatste berichten door Amanda Formaro (alles zien)

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Thecherryontop
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart